09 May 2011

Rakt, brutalt och konkret

"Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag" handlar om 17-åriga Olivia. Efter att ha varit tillsammans med John i tre år blir hon brutalt dumpad. Olivia är kär i John och trodde att han var kär i henne, så dumpningen kommer som en blixt från klar himmel. Hon vill ha tillbaka honom och försöker med alla medel att få det. Hon försöker också överleva och må bra. För att känna sig uppskattad och för att glömma John en stund träffar hon andra killar, rätt många andra killar. I lilla Kalmar, där alla känner alla, börjar man snart prata om Olivia. Som om inte det vore nog verkar det som om hennes familj håller på att falla ihop.

Det finns mycket i "Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag" som är lätt att känna igen sig i. Behovet av bekräftelse, olycklig kärlek, vänner som hjälper och vänner som kanske inte är så bra vänner. Det är en rak berättelse. Brutal och konrekt, som livet är helt enkelt. Jag gillar den skarpt!

1 comment:

Anonymous said...

Jag tycker boken är bra, den är lätt och läsa och man kommer snabbt igenom den. Boken har ett bra budskap om hur det är när man är ung idag. Man känner igen sig i handlingen och i personerna så det blir kul att läsa den och jämföra sitt eget liv.