03 April 2009

Påskläsning

Bara några timmar kvar tills det är påsklov och här kommer några tips på vad ni kan läsa medan ni äter ert påskgodis:

De kallade mig Ise av Madeleine Krell



Författaren Madeleine Krell skrev denna boken som projektarbete på gymnasiet. Målet var att få boken publicerades och det lyckades hon med!

Boken handlade om Erla 16 år, hon får chansen att spela i ett allsvenskt damfotbollslag, Nike IF, där hon får smeknamnet Ise. Hennes stora krav på sig själv gör att hon börjar banta och till slut får hon ätstörningar. Hon inser det inte själv förrän lagkamrater och hennes föräldrar säger ifrån.

Detta är en historia om anorexi, om att inse att man är sjuk och att kämpa sig ur sjukdomen. Boken väcker många tankar och känslor och är helt klart läsvärd!

Nästa påsklovstips blir Chris Powlings bok Trasdockan som bara är 57 sidor lång.



Detta är en äkta spökhistoria som handlar om killen Robbie. När han var liten fick han en trasdocka som han har med sig överallt. Men när Robbie växer upp är det som om dockan, Trask, blir mer levande och ond. När Robbie blir äldre försöker han förstöra Trask, men han kommer alltid tillbaka och varje gång lite mer ond och Robbies liv förvandlas till en riktig mardröm…

Detta är en berättelse som går fort och lätt att läsa. Den är skriven med inlevelse och jag fastnade direkt i historien.

No comments: