25 November 2008

Bokprat

Idag bokpratade jag för vuxna BF-elever med på temat ”böcker som stör och berör”. Dessa titlar pratade jag om:

Hayden ”Rävungen” – En sann historia om den lila flicka Sheila som har utsatts för svåra trauman och anses farlig för sin omgivning. (Finns även som talbok)

Thydell – ”I taket lyser stjärnorna” – Augustvinnaren från 2003. Jenna ska precis börja sjuan och förutom alla vanliga saker en tonåring oroar sig för är Jenna livrädd för att hennes mamma, som är sjuk i cancer, ska dö. (Finns även som talbok)

Downham, ”Innan jag dör” - Tessa är sjuk i leukemi och vet om att hon kommer dö. Men innan hon dör skriver hon en lista på saker hon vill hinna med. En bok som handlar mer om livet än om döden. (Finns även som talbok)

Goobie ”Nollan” – En lättläst bok om Sofie som blir utsatt för både psykisk och fysisk misshandel av sin pappa. (Har tidigare recenserat av mig på denna sida.)

Hedström ”Tusen gånger starkare” – I Signes klass tar de stökiga killarna all plats. När Saga börjar i klassen ifrågasätter hon det sociala spelet som finns i klassen. En bok om jämställdhet och orättvisor. (Finns även som talbok)

Rydell ”Din dumme jävel” - Tommy har hela sitt liv blivit kallad ”din dumme jävel” och till sist tror han på det. En djupt tragisk bok om föräldrars svek.

Shaprio ”Familjebilder” – 40- åriga Rachel ser tillbaka på sitt liv. Från att ha varit en harmonisk familj i en amerikans småstad förändras allt och familjen slås i spillror. (Finns även som talbok)

No comments: